hits

Jeg hater morsdag

Herregud som jeg hater morsdagen. Denne dagen som liksom skal være min dag. Men det er ikke bare min dag, det er en dag der du skal hylles fordi du er mamma. Det er ikke som en bursdag, som er bare min alene, ingen forventninger til at du skal ha prestert i noe annet enn å bli et år eldre. Denne dagen skriker "verdens beste mamma". Hvem kan leve opp til det?

En morsdag bringer så mye mere med seg. Et løfte om at man skal være en perfekt mor. En evig påminnelse at man er udugelig. Man skulle ha vært bedre. Perfekte bilder på Instagram med glade barn og perfekte foreldre. Mens du selv sitter der og er glad først når de sover.

Leste en artikkel i Aftenposten idag angående fødselsdepresjon som traff meg. (http://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/Hva-fodselsdepresjonen-gjorde-med-meg--Marita-Rendal-614715b.html) Det var som å lese om meg selv for snart 5 år siden. Men jeg skjønte det ikke da, og nå sitter jeg her og hater morsdagen. Det er bare en evig påminnelse om hvor ubrukelig man føler seg.. Jeg trur ingen andre enn de som har gått gjennom det samme vil noen gang forstå hvordan det er.

Man må tørre å snakke om disse tingene. Jeg prøver å tørre, tør du ?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar